Ställbara sängar för bättre sömn och god hälsa

Ställbara sängar för bättre sömn och god hälsa

En ställbar säng kan vara en riktigt bra investering för hälsan. De allra flesta tänker nog på fördelarna med att kunna höja huvudändan för att kunna titta på tv, läsa eller knappa på datorn i en bekväm ställning. Fördelarna är dock ännu fler och även viktigare för välmåendet. En ställbar säng kan göra under för ryggen, genom att höja fotändan kan ryggen slappna av i ett bra läge. Det läget är också bra om man lider av svullna fötter eller dålig cirkulation i ben och fötter. Ställer man sängen så att den matchar kroppens konturer hålls ryggraden rak och man riskerar inte att nerver kommer i kläm.

Vid en förkylning kan det underlätta väldigt mycket att kunna höja ryggstödet istället för att behöva bunkra upp med kuddar som påfrestar nacken och kan ge huvudvärk. En ställbar säng är även väldigt bra för att motverka snarkningar. Snarkningar uppstår då luftstrupen stängs igen något på grund av vikten i nacken. Genom att höja huvudändan läggs mindre tyngd på nacken och snarkningarna minskar. Ställbara sängar kan dessutom förbättra tillstånd av sömnapné (vilket innebär att man vaknar under natten på grund av andningsuppehåll), det är både farligt och stör nattsömnen. Att sova lite mer upprätt är också bra för kroppens matsmältning, det är inte rekommenderat att äta sent på kvällarna men har man svårt att hålla sig ifrån det så kan en ställbar säng hjälpa kroppen att bearbeta maten.

Det finns alltså många anledningar att skaffa en ställbar säng förutom att det är bekvämt i vaket tillstånd. Hos Bättre Nätter finns ställbara sängar i flera storlekar och utföranden, allt för att man ska kunna hitta en säng som uppfyller ens behov. Med ëlsängar från Bättre Nätter kan man enkelt justera den med hjälp av en fjärrkontroll, vilket gör att man kan ligga ner och ställa in sägen för att säkerställa att man får den perfekta positionen.