Rubens barn – dockor som fungerar till såväl jul som födelsedal

advertorial

Det är otacksamt att fylla år runt julafton. Det är lite som om att alla redan är mätta på firande och definitivt på att ge bort klappar.
Nåväl, detta påverkar dock inte faktumet att folk faktiskt fyller år även på denna tid av året och att man förtjänar ett ordentligt firande.

Svårt att finna rätt present

Allra smidigast är det förstås om man faktiskt fyller år på själva julafton. För då kan folk helt enkelt bara köpa en lite finare julklapp. Näst bäst torde vara att fylla år någon av de nästföljande dagarna när folk ändå är uppe i varv och i julstämning. 
Dagen före är mer av en utmaning. Då – da’n före da’n – är folk som mest uppstressade och det gäller att finna fokus för födelsedagsfirandet.

För den som fyller år är det samtidigt en höjdare att fylla år kring julafton. Tänk att få klappar två gånger om.
Är födelsedagsbarnet litet är det såklart enkelt att hitta något som passar. Till exempel mjuka dockor från Rubens barn eller något annat som går att återfinna i Lekakademins stora utbud.
Ju äldre barnet blir ju svårare blir det också som bekant att hitta något som går hem.

image

Allra mest kräsen är förstås tonåringen, särskilt i dessa tider när tekniken har sprungit ifrån oss äldre. Lättast är det kanske att skramla ihop till ett generöst presentkort. På det sättet får ungdomen själv välja det som passar bäst.

Samtidigt är det något fint med att köpa en specifik present som verkligen går hem hos födelsedagsbarnet. För när man har valt ut något som någon verkligen gillar så säger det också något om den mellanmänskliga relationen – att man faktiskt känner någon såpass bra att man lyckas pricka in en fin födelsedagsgåva.
Sedan kan man förstås också välja något som kan utmana och utveckla jubilaren. Det kan bli en gåva som fortsätter att ge, år efter år.