Professionell kontorsstädning underlättar arbetet

Kaffefläckar på skrivbordet, överfulla papperskorgar och gemensamma toaletter som känns allt annat än fräscha. Inte riktigt så man vill ha det på kontoret, eller hur? Faktum är att ett dåligt städat kontor kan köra både produktiviteten, kreativiteten och arbetslusten rejält i botten. Genom att leja bort städningen av såväl kontoren som de gemensamma utrymmena, ges medarbetarna bättre förutsättningar att fokusera på att driva företaget framåt – snarare än att störa sig på den ofräscha arbetsplatsen. Professionell kontorsstädning är således lika mycket en investering i renhållningen av arbetsmiljön, som välbefinnandet hos de anställda.

 

Vad ingår i en kontorsstädning?

Inget kontor är som bekant det andra likt. Lokaler, antal medarbetare, typ av verksamhet samt medarbetarnas krav och önskemål ser olika ut på olika arbetsplatser – varför också en kontorsstädning i regel kan se väldigt olika ut. En grundläggande städning innehåller dock ofta dammsugning och våttorkning av golv, rengöring av fria ytor som t ex bord, hyllor och fönsterbänkar samt fullständig städning av gemensamma utrymmen som konferensrum, entré, kök och toaletter. De flesta städfirmor erbjuder ett grundpaket för kontorsstädning samt ett antal tilläggstjänster vilka man kan välja till efter behov och önskemål.

 

 

Dagligen, en gång i veckan eller bara då och då

Hur ofta man önskar få kontoret städat bestämmer man helt och hållet själv. Många större företag, med stora kontorsytor och många medarbetare, föredrar daglig städning varje vardag. En del mindre bolag tycker däremot att det räcker med varannan dag eller någon gång per vecka. Professionella städbolag är duktiga på att anpassa sina tjänster utifrån kundens önskan – såväl vad gäller städmoment, som regelbundenhet. Är ni på jakt efter en riktigt bra firma för kontorsstädning i stockholm? Då skulle Stockholms Allstäd kunna vara ett alternativ att kika närmare på. Håller ni till någon annanstans i landet? Inga problem. Bra städfirmor finns det gott om i såväl norr som söder. 

No Comments

Leave a Comment