Med en utbildning i botox gör du skönhetsbehandlingarna med säkerhet

advertorial

Den vanligaste botoxbehandlingen görs i ansiktet och får dina ansiktsmuskler att tappa spänning så rynkor slätas ut. Det finns egentligen många behandlingar som man kan göra med botox, till exempel mot skelning och överdriven svettning. Men just antirynk-behandlingen är mest känd. 

Det är mindre känt att botox är ett av de starkaste nervgifter som man känner till – botulinum toxin – som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Bakterien kan orsaka sjukdomen botulism som är ett ganska otrevligt och livshotande tillstånd. Det bör dock inte avskräcka från att faktiskt använda botox i behandlingar. Med rätt kunskap är behandlingarna helt säkra.

 

Man måste veta vad man gör

Det är alltså mycket viktigt att man vet vad man gör när man hanterar så starka medel. Eftersom medlet ofta injiceras i ansiktet är det viktigt att veta var injektionen ska sättas och vilka doser som är effektiva och säkra. Det finns bra utbildningar i botox och med tanke på hur potent botulinumtoxin är, bör utbildningar vara en självklarhet. 

Även om man har arbetat med botox tidigare kan det hända att man behöver damma av de gamla kunskaperna. Dessutom utvecklas vetenskapen hela tiden och det är bra att fortbilda sig så man hänger med i den senaste utvecklingen.

 

Utbildning botox

 

Utbildning ger kvalitetssäkrad vård!

Det finns proffsiga aktörer att kontakta för att få utbildning eller fortbildning i botox. Utbildningarna ger certifikat som kan vara en trygghet att visa för kunder som känner sig tveksamma till att göra behandlingen. Gå en utbildning botox som blandar teoretiska moment med praktiska övningar, och se till att du får ett internationellt intyg över din skicklighet. 

Med tanke på att felaktiga botoxbehandlingar kan skapa stora besvär är utbildningen något som du vinner på. Dels övertygar du dina kunder om att behandlingen är säker, och kunderna vinner när de går från din klinik med ett leende på läpparna!