Det är inte alltid en lek att vara vuxen

Det är inte alltid en lek att vara vuxen

Särskilt inte när ens sexliv känns helt dött och relationen till partnern går på rutin. Vardagens stress eller en svacka kan omärkligt suga energin ur lusten tills man plötsligt med lätt panik inser att det var flera veckor sedan sist. Rädslan slår till och tankarna börjar rusa. Har man kanske vuxit ifrån varandra? Har partnern tappat intresset? Kanske till och med börjat intressera sig för någon annan? Det är lätt att skrämma upp sig själv, få katastroftankar och börja jämföra med hur det var i början av förhållandet. 

 

I början var allt hett, hett

Det finns få saker som känns så tillfredsställande som att ha riktigt bra sex med någon man älskar. I början av ett förhållande flyger gnistorna och det mesta kretsar kring hur mycket man vill ha den andre. Sex, sex, sex. Man är mer naken än påklädd och man har inte sett klart en film på över en månad eftersom tankarna, händerna börjar vandra iväg till andra äventyr så snart man hamnar bredvid varandra. Nya ställningar och platser. Gamla favoriter blir nya eftersom man gör dem med någon ny.

 

 

…och så levde de lyckliga

Men, nyhetens behag går tyvärr över efter ett tag. Så är det bara. Människor är inte gjorda för att konstant vara nyförälskade. Förälskelseruset övergår ofta efter ett tag i lugnare kärlekskänslor. Det som var så hett, har blivit lite… trist. Men lugn. Det här är naturligt och betyder inte att äventyren i sängen är slut. Tvärtom är det nu en bra tid att utforska nya sexuella territorier tillsammans och kanske köpa några nya vuxenleksaker eller resa iväg någonstans över helgen. Och för de som kämpar sig igenom förhållandets dippar kommer belöningen. Det sägs nämligen att det bästa sexet i en stadig relation kommer efter några år, när man verkligen lärt känna varandra riktigt bra.