Hudvård – inte bara skönhet

Visste du att huden faktiskt är kroppens största organ? Ett organ som dessutom utsätts för en hel del, men som ofta glöms bort att tas hand om ordentligt. Huden ska fungera som kroppens främsta skydd och barriär mot yttre påverkan, men för att den ska kunna göra det – och dessutom se frisk och välmående ut – ja, då gäller det att huden ges rejält med kärlek i form av bra produkter. Många tänker kanske främst på ansiktet när man pratar om hudvård, och visst är det en viktig del och något många gärna lägger fokus på, men man ska inte glömma bort resten av kroppen. Genom att vårda både ansikte och övriga kroppen med skonsamma och välgörande hudvårdsprodukter, kan du hjälpa din hy att hålla sig frisk och stark.

 

Välj rätt hudvård för din hudtyp

Det finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter att välja mellan, och som alla utlovar det ena miraklet efter det andra. Det kan kännas näst intill omöjligt att hitta rätt och veta vilket märke och vilka produkter just du behöver för din hy. Som tur är finns det hjälp att få. Såväl fysiska butiker om webbshoppar brukar kunna erbjuda proffsig hjälp från kunnig personal och utbildade hudvårdterapeuter, så att du kan få tips och råd kring vilken slags hudvård som lämpar sig bäst för din hud. Många gånger kan man behöva pröva sig fram också och testa olika produkter innan man hittar rätt. 

 

 

Vad är medicinsk hudvård?

Med medicinsk hudvård menas oftast sådana produkter vars verkan och effekt är kliniskt dokumenterad tack vare vissa aktiva ingredienser. Medicinsk hudvård innehåller ofta väl beprövade ämnen såsom retinol, aha-syror och antioxidanter som verkligen visat sig kunna påverka huden på ett positivt sätt – vare sig det gäller att förebygga rynkor, ojämn hudton, problem med akne eller en hy som bara ser allmänt grå och livlös ut.