Takmålning för ett vackert och fräscht tak

När taket börjar se tråkigt ut är ett alternativ att måla om det. Takmålning är ett alternativ för många olika tak. Betongpannor, tegelpannor och plåttak är som gjorda för att målas om. Utförs det på rätt sätt och med beprövade metoder så får du ett tak som håller länge.

När det ska måla är det alltid viktigt att taket är i bra skick och rent. Ska du måla om taket krävs också att du har bra utrustning och tänker på säkerheten. Ett av de bästa alternativen är att anlita någon som gör det åt dig.

 

Vad ingår i en takmålning?

Vanligen så kommer ett företag att göra rent taket noga. Detta för att det inte ska vara något skadligt som tränger in under färgen. Målning kräver kompetens och kunskap. De allra flesta som utför arbetet är också takläggare.

 

 

Det är ingen dum idé att också be dem måla om andra detaljer. En villa får ett rejält lyft om taket är fräscht och man tänker på alla detaljer. Det kan exempelvis vara att få vindskivorna fixade och målade. Kombinera gärna med att även se över hängrännor och stuprör.

 

Passa på att se över taket

Ska du måla taket är det en god idé att be företaget se över hela taket. En takinspektion går snabbt och du får snabbt besked om det trängt in fukt. Innertaket kan vara extra bra att vara observant på.

När det kommer till takmålning är det också ett smidigt sätt att slippa tänka på att renovera taket. Det kan räcka med en noggrann målning istället för att börja tänka på takbyte. När du ska anlita någon, ta då gärna in flera offerter. Tänk på att det inte bara är priset som ska avgöra när du anlitar någon. Tidigare omdömen är minst lika viktiga när det kommer till hantverkare.